Hoe kun je meer mensen voor jou Facebook pagina uitnodigen?

Vanuit je vriendengroep op Facebook heb je inmiddels al je vrienden uitgenodigd om naar je FB pagina te gaan en deze te ‘liken’. Maar hoe laat je deze groep groeien? Je hebt vast meer contacten die (nog) niet op Facebook zitten.

Vrienden worden fansFacebook like

De contacten op je Facebook site zijn ‘vrienden’. De contacten op je professionele pagina heten ‘fans’. Wat doe jij om meer fans te krijgen?

Wanneer je minder dan 5000 ‘likes’ hebt dan kun je jouw contacten uit email of webmail importeren en uitnodigen voor jouw Facebook pagina. Deze vrienden kunnen op deze manier kennis maken met jouw pagina en je kunt ze vragen de pagina ‘leuk te vinden’. Zo bouw je meer ‘fans’ en groeit je netwerk. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen op je jouw email zit te wachten en het mogelijk als spam ziet. Schrijf daarom een leuk persoonlijk bericht dan is de kans groter dat ze het niet erg vinden ook al zijn ze niet je doelgroep.

De mensen die (nog) geen gebruik maken van Facebook zullen eerst een account moeten aanmaken voordat ze fan kunnen worden van je pagina.

4 Tips om je netwerk te laten groeien

  1. Begin van ‘binnenuit’ te werven. Vaak begin je met je directe contacten, zoals vrienden, relaties, collega’s. Vervolgens richt je je op de relaties en vrienden van deze personen.
    Tip: Nodig je Facebook vrienden niet te vroeg uit. Zorg eerst dat de pagina er goed uit ziet. Plaats een mooie banner en foto van jezelf zodat men kan zien met wie ze te maken hebben. Zorg voor status updates en afbeeldingen, mogelijk zelfs een video. Zorg er voor dat het informatie deel helemaal is ingevuld, met links naar je website. Als het eenmaal loopt nodig je je vrienden uit vanuit Facebook.
  2. Geef regelmatig aandacht aan je FB pagina. Plaats zinvolle inhoud die jouw doelgroep interesseert.
  3. Verwijs in je Twitter berichten naar artikelen op je FB pagina.
  4. Vermeld je pagina in je handtekening van je email.