Uitproberen

Facebook heeft mij geselecteerd om een nieuwe versie van paginastatistieken uit te proberen voordat deze voor iedereen beschikbaar wordt gesteld.
Kijk je mee?!

Facebook, pagina, paginastatistieken, wijzigingen, verbeteringen

Verbeteringen paginastatistieken

De nieuwe paginastatistieken bevatten verbeteringen aan de manier waarop deze geordend worden en de rapportages eenvoudiger zijn.

Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht aan de nieuwe paginastatistieken:

De statistieken bestaan uit: ‘Datum’, ‘Bericht, ‘Bereik’, ‘Betrokken gebruikers’, ‘Mensen die hierover praten’ en de ‘Viraliteit’.

De statistiek Mensen die hierover praten is het unieke aantal mensen dat in de afgelopen 7 dagen een verslag over je pagina heeft gegenereerd doordat ze je pagina leuk vinden, op een bericht reageren of een bericht delen, inchecken bij je locatie, je pagina in een bericht taggen of doordat ze iets op het prikbord van je pagina plaatsen.

  • In de nieuwe paginastatistieken is de statistiek Mensen die hierover praten opgedeeld in betrokken personen (het aantal unieke personen dat op je bericht heeft geklikt, je berichten leuk vindt, erop heeft gereageerd of je berichten heeft gedeeld) en overige activiteiten voor je pagina (zoals het aantal keer dat je pagina wordt genoemd, het aantal check-ins en de berichten die door anderen op je pagina wordt vermeld).

Viraliteit is het percentage personen dat een verslag van je bericht heeft gemaakt, gedeeld door het aantal mensen dat het bericht heeft gezien.

  • In de nieuwe paginastatistieken is dit het percentage personen dat een bericht heeft gezien en er vervolgens op heeft geklikt, het leuk vindt, erop heeft gereageerd of het bericht heeft gedeeld.
    Dus meer gericht op de mate van betrokkenheid.

Het virale bereik bestaat uit het aantal personen dat een bericht heeft gezien via een verslag dat door een vriend is geplaatst.

  • In de nieuwe paginastatistieken is viraal bereik onderdeel van het organisch bereik waarbij totaal bereik is opgesplitst in betaald en organisch bereik.

    Facebook paginastatistieken nieuw 4

    Wijzigingen nieuwe Facebook paginastatistieken