Je gebruikt Facebook, je Twittert berichten en je profiel staat op Linkedin maar wanneer je een bericht plaats valt de respons je tegen en is er weinig interactie.

LinkedinTips

Probeer je berichten nu eens te plaatsen met gebruik van de volgende tips:

Actie

Je zorgt voor actie door in je bericht te vragen of ze het willen delen of volgen. Met gebruik van de social media icons zoals een ‚tweet’ of ‚pin’ is de lezer eerder geneigd om jouw bericht onder de aandacht van hun volgers te brengen.

Tips Tips

Je kunt tips delen die je zelf bent tegengekomen maar je kunt ook iets schrijven wat specifiek met jouw werk te maken heeft.

Zo toon je jouw ervaring op dat gebied. Wanneer je in je blog het woord ‚’Tip’ gebruikt dan nodigt dit de lezer uit om verder te lezen.

Feiten

Deel interessante feiten met je volgers. Speel in op hun behoefte, welke vragen spelen er, wat vinden zij interessant om te lezen? Verwijs in je social media accounts naar je blog of website waar je hier iets over schrijft.

Mening

Interessante artikelen van anderen kun je ook gerust delen. Laat je volger ook weten waarom jij het interessant vindt en stuur de link van het bericht mee.

VerwachtingTwitterTips

Wanneer je op je site een youtube filmpje hebt geplaatst over een product of iets anders meld dit dan ook op je social media accounts en vermeld erbij hoe lang het filmpje duurt en waar het over gaat.

Vragen

Vraag gerust aan je volgers wat zij van iets vinden. Ben je met een nieuw product bezig, vraag dan bijvoorbeeld naar de voorkeur van specifieke dingen zoals bijvoorbeeld kleurgebruik of andere kenmerken. Je kunt dit ook in een poll verwerken en alvast 3 – 5 antwoorden geven waaruit men kan kiezen.

Korte links

Maak je bericht niet te lang door hierin de volledige url van je link te verwerken waar je naar verwijst maar gebruik url shorteners zoals bit.ly of ow.ly Wanneer je bij deze programma’s ook een account aanmaakt dan kun je ook het aantal clicks nog meten. Handig!

 Thumbsup

Beeld

Een beeld zegt zoveel meer dan duizend woorden. Men is tegenwoordig steeds visueler ingesteld. Wanneer een beeld aanspreekt is je volger eerder geneigd je bericht aan te klikken en te lezen. Een extraatje is dat ook Google het gebruik van beeld waardeert in je Google ranking.

PicMonkey is een tool die je voor het gebruik van beeld met tekst in kunt zetten. 

Laat het me weten als je hulp nodig hebt of meer vragen hierover wilt stellen. Succes!